Elkészült az idei busójárás végleges programja

  Mohács városát ismét elfoglalják a busók és hat napon át űzik majd a telet 2020. február 20–25. között. A rendezvény forgatókönyve szerint 36 helyszínen mintegy 80 – többségükben ingyenes – program, valamint több mint 1400 busó és más jelmezes várja majd a vendégeket. A várostól mintegy négyszáz népművész, iparművész, kézműves, vendéglős kapott engedélyt árusításra – olvasható a Mohácsi Busójárás oldalán, ahol a részletes program is megtalálható.

  Forrás: Istvan Csak / Shutterstock.com

  A szervezők már korábban is bevezették, hogy a Széchenyi téren, a Deák téren, a Busóudvaron és a Szerb templom udvarán felállított szabadtéri színpad eseményeit LED-falon is lehet követni. Ez idén is így lesz, hogy ne torlódjanak fel annyira a tömegek az egyes helyszíneken.

  A rendezvény a Sokac-körtől indul majd a gyerekek felvonulásával csütörtökön délután három órától. Eközben a Széchenyi téren gyermektánc- és busócsoportok bemutatója zajlik majd. Este hét órától pedig táncházat tartanak a Duna Irodaház nagytermében.

  Pénteken délután a Széchenyi és a Deák téri szabadtéri színpadon busócsoportok és zenekarok mutatkoznak be. A versendi Kovács József és barátainak koncertje – Söndörgő, Vujicsics, Dunavkinje, Vizin zenekar, Csonka Balázs és bandája – pedig délután hat órakor kezdődik a moziban.
  Szombaton délelőtt nyit a belvárosban a népművészeti és kézműves vásár. A Busóudvarban látványfőzés várja a közönséget Mohács ízeivel. A Botos csoport busólakodalmas menete délután két órakor indul.

  2019-ben így temették a teletForrás: Shutterstock.com

  Farsangvasárnap lesz a legtöbb program és fellépő, többek között a Széchenyi téren fél tizenegytől Sokac táncház kezdődik, de a nap egyik fénypontja, a busócsoportok felvonulása lesz, akik délután kettőtől indulnak útnak a városban. A busóavatás után pedig kezdetét veszi az estig tartó mulatság a belvárosban.

  Hétfőn, ahogy az szokás a busók házról házra járnak majd a Kóló téren és a környező utcákban; a zárónapon, kedden hat órakor ismét meggyújtják a máglyát és elégetik a telet jelképező koporsót.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!