Induljunk belvárosi dzsungeltúrára

A botanikus kertre hasonlító udvarban, ami Budapesten a Király utca 26-os szám mögött bújuk meg 500 növény és állandó 26 Celsius fok várja a látogatókat. A tervezők, akik megálmodták és kialakították ezt az édenkertre hajazó közösségi teret és koktélbárt a a gasztronómia és a tudatos lét harmóniájának megteremtésére törekedtek. A vendéglátóhely neve – a Twentysix – is egyszerűségben ötletes, egyszerre jelöli a 26-os házszámot és a hőmérsékletet.

Forrás: Adam Horvath 2019 / Twentysix / Facebook

A beltéri dzsungel 1800 négyzetméteren terül el és 34-féle növénytípusnak – köztük banánfáknak, fikusznak, begóniának és kentia pálmáknak – ad otthont, továbbá négy, egyenként külön funkciót betöltő közösségi tér alkotja.

A fogadótérben találunk egy mediterrán éttermet, egy ínyencségboltot, ahol helyben sütött pékáruk és kistermelői élelmiszerek közül válogathatunk, de kialakítottak egy hétfőtől vasárnapig nyitva tartó jógastúdiót is, illetve a kert negyedik terét egy lakásstúdiót is. Ez a jövőben többek között rendezvények, gasztronómiai workshopok és tematikus pop up vacsorák helyszíneként szolgál majd – olvasható a Turizmus.com oldalán.

A Twentysixbe látogatók egy koktél elfogyasztásával a környezetvédelemért is tehetnek, ugyanis itt is kapható már a Plant a Tree Cocktail, amiről már korábban részletesen is írtunk itt az oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek