Kiderült, melyik országból jöttek a legtöbben szilveszterezni hozzánk

  December végéig mindegyik típusú szálláshelyet regisztrálni kellett a 2019-ben elindított Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerébe - derül ki a turizmus.com cikkéből. A szállodák adatszolgáltatása alapján már láthatók az első trendek, például a 2019 szilveszteri foglaltsági adatok.

  A téli BudapestForrás: akos147/pixabay.com

  A Központba eddig beérkezett szállodai adatok alapján elmondható, hogy 2019 szilveszterét több mint 70 ezren töltötték valamely magyarországi szállodában. A vendégek közel kétharmada belföldi volt. A budapesti szállodákban szilveszterezők 90%-a külföldről érkezett, míg a vidéki szállodákban 80% fölötti volt a magyar vendégek aránya – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  A beérkezett adatok alapján kimutatható eltérés van a küldőországok tekintetében a budapesti és a vidéki szállodák között.

  Országosan a legnagyobb arányban német (11%), olasz (11%), román (10%), osztrák (7%) és orosz (6%) vendégek töltötték a szilvesztert magyarországi szállodákban.

  Ezzel szemben a budapesti szállodákban megszálló külföldiek közel egyötöde Olaszországból érkezett (17%). Mellettük sokan jöttek Németországból (9%), Oroszországból (8%) és az Egyesült Királyságból (7%) is.

  A Budapesten kívüli szállodákban szilveszterkor a Romániából érkezők voltak a legtöbben (21%), őket követték azok a német (15%), osztrák (14%) és szlovák (10%) vendégek, akik az újévet valamely magyarországi, vidéki szállodában köszöntötték.

  Érdekes összevetni az adatokat az éves küldőpiaci számokkal. Ebből kiderül, hogy míg éves szinten a top 5 küldőpiac a szállodákban Németország, az Egyesült Királyság, az USA, Csehország és Ausztria, addig 2019 szilveszterekor ez a sorrend így módosult: Németország, Olaszország, Románia, Ausztria és Oroszország.

  A külföldi szilveszteri utazási szokásokról az NTAK-ba eddig beérkezett szállodai adatok alapján tehát elmondható, hogy nagy mértékben eltérnek az év során tapasztalt küldőpiaci trendektől. A tengerentúlról vagy az Egyesült Királyságból jóval kevesebben indultak útnak tavaly év végén, mint év közben általában. Ezzel szemben a szomszédos országokból érkezők körében kedveltebb utazási célpont volt hazánk, mint az év során átlagosan.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!