Adventi séta a gyönyörű barokk kastélyban

  Advent négy vasárnapján a Nagytétényi Kastély ismét kitárja kapuit az érdeklődők előtt. A nagy sikerre való tekintettel a korábbi években megszokott sétákhoz hasonló bejáráson feltárul az ódon épület, az ókori köveket rejtő Kőtár, és a látogatók felsétálhatnak a padlásra is - adja hírül az Iparművészeti Múzeum.

  A Nagytétényi KastélymúzeumForrás: torobala/commons.wikimedia.org

  A séta során a majd 300 éves barokk kastély gyönyörű épülete kerül górcső alá, megvizsgálva a szerkezetét, szobrászati és festészeti díszítésé, környezetét, érdekességeit. A séta a kastély egyes kiállítótereit nem érinti, mivel azok felújítás miatt jelenleg zárva vannak.

  Az épület műemléki jellegénél fogva nem akadálymentes, néhány meredek lépcsővel is rendelkezik, ezért a sétán mindenki csak saját felelősségére vehet részt. A jegyár: 800 Ft/fő, csak online jegyvásárlás lehetséges, a helyszínen jegyvásárlásra nincs lehetőség.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!