Csokival is lehet fizetni a hétvégén Balatonlellén

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, GasztroPiknikre várják a vendégeket a Balatonnál. Az Adventi GasztroPiknik, mely december 7-én és 8-án zajlik Balatonlellén egyben a jótékonyságról is szól. Nem pénzadományokra kell gondolni, hanem csoki adományokra. Hogy pontosan hogy is kell ezt elképzelni?

Minél több csoki érkezik, annál jobbForrás: pixel2013/Pixabay

Az akcióban részt vevő helyszíneken csokival is lehet fizetni egyes ételekért, az összegyűlt csokikat pedig Füred Kapitány – aki ezúttal a Mikulás segítője is egyben – juttatja el a budapesti Mikulásgyárba. Azok, akik csokival fizetnek ráadásként egy kis meglepetést is kapnak.

De nemcsak a vendéglátóhelyeken lehet majd csokival fizetni, hanem a szervezők arra kérik a szombaton esedékes Mikulás-Regattára érkező versenyzőket, hogy ők is hozzanak csokit magukkal, és adják át a balatoni mesehős valamelyik képviselőjének.

Az akcióval Kemény Henrik bábművész előtt is tisztelegnek az ötletgazdák. Vitéz László és Süsü megalkotója januárban lenne 95 éves. Kemény Henrik alakította Hakapeszi Makit, a csokifaló majmot is a Zsebtévé című műsorban, így a csoki adományokkal egyben az ő hagyatéka előtt is kalapot emelnek, írja a hírbalaton.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek