Panelóvoda és fürdőterv nyerte idén a Média Építészeti Díját

Az Építészfórum által alapított Média Építészeti Díja immár 15 éves hagyománnyal rendelkezik, és egyik különlegessége, hogy zsűrizése a nagyközönség előtt zajlik. A szavazást tegnap tartották az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a médiazsűri különböző magyar sajtóorgánumok (Forbes, 24.hu, mandiner.hu, Magyar Hang, Index, Nők Lapja, Propaganda Media/TV2) képviselőiből állt.

Forrás: B&M Ács Brigád/facebook.com

A legjobb épület díját idén az ARCHIKON Stúdiónak ítélték, a Vizafogó Tagóvodáért, ahol a tervezők a pedagógusokkal közösen határozták meg céljaikat: a letisztult környezettel a gyermekek képzelőerejének, míg a szintben történő bővítéssel a mozgásnak adtak teret - olvasható az Építészfórum beszámolójában. A fejlesztésekkel egy 1980-as években épült panelóvodát korszerűsítettek, ami a szakmai zsűri szerint azt is bizonyítva, hogy szemben az emberek többségében élő negatív képpel, az ország bármely lakótelepén lehetséges minőségi környezetet teremteni.

Nemcsak a már elkészült alkotásokat, hanem a terveket is díjazták, melyek közül a zsűri Tábi Sárának ítélte oda az elismerést, aki egyetemi diplomamunkájában Zalaváry Lajos jászberényi fürdőépületének bővítését tervezte meg. A terv a zsűri elnöke, Bagi László (Forbes) szerint követendő példája annak, hogyan lehet bátran, de tisztelettel továbbírni egy ikonikus ház történetét építészeti eszközökkel. Ahogy a zsűrielnök is kiemelte, az építészet médium is: tükröt tart elénk, és a kultúránkról is szól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek