Rangos európai díjat kapott a Magyar Nemzeti Cirkusz

Ifj. Richter Józsefet láthattuk már a lellei strandon elefántháton, amikor fürdetni vitte az állatokat, vagy a porond fűrészporában ostorát csattogtatva, most viszont egészen más miatt állt a kamerák elé.

Az MTI hírei szerint ugyanis magas minőséget elismerő európai tanúsítványt kapott a fiatal cirkuszigazgató által vezetett Magyar Nemzeti Cirkusz, amivel Európa három legjobb társulata közé került. A Big Top Label díjat idén először nyerte meg hazai cirkusz.

Forrás: Facebook/Magyar Nemzeti Cirkusz

Második alkalommal adták át a cirkuszművészet minőségi elismerését Brüsszelben. Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója Ifj. Richter József vehette át a Big Top Label díjat az Európai Parlamentben. 

Forrás: Patrik Veres - http://www.veres-studio.com/Patrik Veres

Ifj. Richter József társulata mellett a svájci Zirkus Knie és a finn Sirkus Finlandia vehette át a díjat. A BigTopLabel díj létrehozását azzal a céllal hozták létre, hogy a cirkuszművészet megfelelő figyelmet és elismerést kapjon az európai kultúra és gazdaság részeként. A Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalán egy posztban írt a fiatal cirkuszigazgató arról, hogy "rendkívül örül az elismerésnek, hiszen ez a legrangosabb európai díj, amit cirkusz kaphat". 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek