Átadták a Makovecz-kápolnát Zalaegerszegen

A Gébárti-tó mellett felépült új kápolnát csütörtök délután avatták fel. A nem mindennapi épület első látványterveit még 2009-ben kezdte el készíteni a tervező és építész. Már a bejárati kapuja is impozáns. Vörösfenyőből készült és több száz kilogrammot nyom. A Bi'Bor-Fa tervezőcég, ami a munkát megkapta, csak vázlatos látványtervet kapott az elkészítéséhez, így a kitalálással és a kivitelezéssel is igazodniuk kellett a kápolna egyszerre sejtelmes és légiesen hullámzó belsőterének látványához.

Akárcsak egy átjáró a tündevilágbaForrás: biborfa.hu

Az építményt, mely jelképe a kereszténységnek, a hitnek és a magyarságnak, Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szentelte fel. Az átadáson részt vett mások mellett Makovecz Imre özvegye, illetve Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke is.

A Boldogasszony-kápolna mellett, a Gébárti-tó környezetében több nagyobb fejlesztés is zajlott az elmúlt években. Tavasszal átadtak egy új vízi sportközpontot, hamarosan elkészül a Kézművesek Házának bővítése, szeptemberben pedig átadják a kárpát-medencei sírjeleket bemutató fejfaparkot. A későbbiekben terveznek még a környékre egy kerékpárutat, illetve újabb hidakat és játszóteret is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek