Háry János is ott lesz a bormustrán Jászberényben

Az augusztus 6-tól 11-ig tervezett Csángó Fesztivál programsorozattal a szervezők a csángókra szeretnék felhívni a figyelmet, és megismertetni minél több emberrel az évszázadok óta az anyanemzettől elszigetelten élő magyarság sorsát. A fesztivál augusztus 6-án este a Boka Gábor színtársulat Háry János című előadásával kezdődik a Jászság Népi Együttes székházában. Az előadáson táblaképekkel illusztrálják a főhős kalandjait.

Csángó Fesztivál 2018Forrás: Csángó Fesztivál - Facebook / Tamas Nagy / Álomgyárfotóstudió

Másnap, vagyis szerdán a Folkforgatag nevű gálaműsor első részében a Magyar Állami Népi Együttes műsorát láthatja a közönség Tánckánon - Hommage a Kodály Zoltán címmel a szabadtéri színpadon. A program második részében a jászberényi Jártató Ifjúsági Táncegyüttes előadásán kívül külföldi együttesek gálaműsorát tekinthetik meg, szintén a Szabadtéri színpadon. A fellépő együttesek Bolíviából, Kolumbiából, Törökországból, Ecuadorból és Indonéziából érkeznek – olvasható a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán is. 

A fesztivál keretében a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban Folkmisét is tartanak majd, ahol a moldvai és gyimesi csángókon kívül részt vesznek a külföldi nemzetek és a jászsági csoportok képviselői is. A rendezvény idején koncertekkel, táncházzal, kiállításokkal, népi gyermekprogramokkal várják a látogatókat. Augusztus 7. és 11. között pedig az Ízek utcáján és terén gasztronómiai különlegességeket, pálinka- és bormustrát, valamint sörkülönlegességeket kínálnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek