Mini gerillaszobrok és romantikus ajándékok – Városbúvárkodók figyelem!

Apró kis titkokat, meglepetéseket fedezhet fel Budapesten és négy vidéki városban – Szegeden, Debrecenben, Balatonfüreden és Pécsen – , aki Messenger alkalmazásában elindítja telefonján a közelmúltban kifejlesztett Hipernet TúraBOT chat-et.

Úton a TúraBOT-tal és a HosszúlépésselForrás: Travelo / TúraBOT

Mi magyarok köztudottan elég jól állunk internet eléréssel köztereinken is, nem csak a lakásokban, irodákban. Erre alapozva jött létre a Hipernet TúraBOT, amivel könnyedén és játékosan felfedezhetjük környezetünk rejtett kincseit! A Telenor a Hosszúlépés tematikus idegenvezetéseket szervező csapatával fogott össze, és egy olyan városfelfedező chatbotot hoztak létre, mely kifejezetten hazaiaknak szól. Nincs benne szó parlamentről, meg bazilikáról, évszámokról, és történelmi adatokról. Az a célja, hogy a helyiek figyelmét felhívja olyan bájos apróságokra, melyek mellett valószínűleg nap mint nap elmegyünk, de talán soha nem tudjuk meg, hogy léteznek.

Olyan városi legendákról, annekdotákról van szó, melyeket megismerve erősödhet a kötődésünk településünkhöz, bennfentesebbnek érezhetjük magunkat a nekünk otthont adó városban.

Ha szeretnénk kipróbálni mit is tud ez a TúraBOT, nincs más dolgunk, mint elkezdeni "beszélgetni" vele a chaten. A beszélgetést azért tesszük idézőjelbe, mert a chatbot elsősorban tájékoztat, kérdez, és nem képes értelmezni, csak a feleletválasztós kérdésekre adott válaszainkat. Ezzel viszont tökéletesen ellátja feladatát, végigvezet bennünket számtalan érdekes helyszínen és menő a szókészlete is.

Herzl Tivadar legújabb gerillaszobraForrás: Travelo / TúraBOT

Budapesten 5 túra közül választhatunk, a vidéki városokban 2-2 túra segítségével indulhatunk felfedező útra. Egy-egy túra maximum 2 óra. Közben a chatbot olyan helyekre kalauzol GIF-ekkel, képekkel, fülhallgatónkon meghallgatható audio guide-dal, vagy olvasható rövid szövegekkel, amik biztosan megragadnak emlékezetünkben. És ha arra járunk legközelebb, eszünkbe jut majd, hogy itt mi valami olyan kis titoknak a birtokában vagyunk, amit kevesen tudnak rajtunk kívül.

Ubul és Dodó szerelmének nyomában

Hiszen ki tud arról például, hogy valahol a belvárosban van egy olyan kapualj, ahol Ubul először csókolta meg Dodót 1991. december 11-én, és ennek emlékére, a tizedik házassági évfordulójukon Ubul emléktáblát helyezett el a ház falán? Hányan lennénk szívesen Dodó helyében? Nem a világ legromantikusabb ajándéka?

Forrás: Travelo / TúraBOT

Mi már kipróbáltuk egy séta keretében és egy igazán izgalmas kalandban volt vele részünk. Felfedeztük Herzl Tivadar kerékpáros gerillaszobrát a Dohány utcai Zsinagóga közelében, láttuk azt a hatalmas Rubik kockát egy belváros tűzfalon, ami a telefon kameráján keresztül nézve átalakul, és a buli negyed is teljes új értelmet nyert a számunkra.

A változó kockaForrás: Travelo / TúraBOT

Ahogy anno a Pocket könyveknek is volt egy tesztideje, úgy ezt a chatbotot is csak korlátozott ideig érhetjük el. 2019. szeptember 30. után ugyanis nem tudunk majd vele „szóba elegyedni". Csak akkor lehet szó a folytatásról, ha a kezdeti fogadtatása sikeres volt a közönség körében. Ezért aztán ne halogassuk a sétákat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek