Több száz táncossal és zenésszel érkezik a Matyóföldi Folklórfesztivál

A XVII. Matyóföldi Folklórfesztivál nem csak azért lesz érdekes, mert változatos műsorokkal és különleges gasztronómiai kínálattal készülnek a szervezők, hanem mert az eseményre, kizárólag erre az alkalomra felépített fesztiválfaluval várnak mindenkit.

Forrás: XVII. Matyóföldi Folklórfesztivál / FB

A Kavicsos-Tó és Szabadidő Parkban, 2019. augusztus 2. és 4. között megrendezett fesztiválról azt írják a program oldalán, hogy egy hamisítatlan népi rendezvény, a matyó hímzés ünnepe, amit még tovább színesítenek a külföldi vendégelőadók, akik idén Indonéziából, Kanadából, Kolumbiából, Szlovákiából és Törökországból érkeznek. De a négynapos eseményen fellépnek még hazai néptáncosok és a házigazda matyó csoportok is, illetve lesznek folk-rock koncertek, pajtaszínház és színes gyerekprogramok is - olvasható a fesztivál Facebook oldalán.

A látogatóktól a szervezők azt kérik, „hogy a rendezvény eseményeit – ha csak egy mód van rá – eredeti viseletben, egy-egy viseletdarab hordásával vagy eredeti motívumok felhasználásával készült mai ruhanemű vagy kiegészítő viselésével tiszteljék meg."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek