Jövőre már ilyen vonatokkal is utazhatunk Szolnok irányába!

  Kigördült a szerelőcsarnokból az első két KISS-motorvonat, amit 2019. július 17-én megkezdte a forgalomba helyezéshez szükséges típusteszteket. A MÁV-START 11 darab nagykapacitású KISS motorvonata 2020 februárjától áll forgalomba a legforgalmasabb Budapest–Vác–Szob és Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vasútvonalon.

  Forrás: MÁV / Facebook.com

  Ahogy a cég Facebook oldalán közzétett fotók is mutatják, az új járművek modern, komfortos, 600 férőhelyes légkondicionált utastérrel, korszerű utastájékoztató rendszerrel, vezeték nélküli internet hozzáféréssel, és a mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal felszerelve szállítják majd az utasokat.

  A két KISS motorvonat szerdán Németországban és Csehországban kezdte meg a hivatalos több hónapos teszteket, amely a forgalomba álláshoz szükséges típusengedély megszerzésének az előfeltétele – olvasható a Turizmus.com oldalán. Az emeletes motorvonatokon három hagyományos és egy mozgássérült WC lesz, a multifunkciós terek pedig négy kerekesszék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi szállítására alkalmasak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!