Egy korábbi bankszékházban nyitott meg a főváros legújabb hotelje

Budapest belvárosának legújabb szállodája, a Hotel Barceló Budapest egy olyan épületben nyitott meg, mely korábban bankszékházként, majd irodaházként működött. A teljes átalakítást 2017 áprilisában kezdték meg a 6. kerületi, terézvárosi ingatlanon. Hogy a mostani szálloda elérje jelenlegi megjelenését, az eredeti épületet betonszerkezetig visszabontották, teljes hetedik, részleges nyolcadik szintet, illetve egy új épületszárnyat építettek hozzá.

Forrás: Király István-Fotográfus/Hotel Barceló Budapest

A vendégek a falak között exkluzív dizájnnal találkozhatnak, illetve a kétágyas szobák mellett 5 egybenyitható lakosztályból is választhatnak. A vendégszobák mellett – ez a lehetőség szinte már egyik modern szállodából sem hiányzik – egy 80 fős konferenciateremet és tárgyalótermeket is lefoglalhatunk. A hotel szolgáltatásaihoz tartozik még a napi 24 órában nyitva tartó fitneszstúdió és a szép kilátással, nyugodt légkörrel bíró Sky Bar – olvasható a Barcelo.com oldalán.

A Király utcai hotel 179 szobával és lakosztállyal várja a vendégeket. A fenntarthatóság jegyében minden szobában LED fényforrások és energia takarékos berendezések üzemelnek. Az épület homlokzatára pedig extra vastagságú hőszigetelés, a külső alumínium nyílászárókba háromrétegű üvegezés került. A hotel konyhája változatos büfé reggelit kínál a szállóvendégeknek, napközben és este pedig a betérő vendégeket is várják a spanyol és magyar konyha finom fogásai.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek