36 órás forgalomkorlátozás lesz hétvégén Kelenföld és Százhalombatta között

Pénteken 22.00 órától vasárnap 10.00 óráig tart majd várhatóan az Érdnél siklott mozdony elszállítása. Jelentős forgalomkorlátozás lesz Kelenföld és Százhalombatta között.

Hétfő délután siklott ki Érden az a mozdony, amelynek ma kezdik meg az elszállítását. A mozdony a vonatközlekedésben nem okozott gondot, azonban a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat, áll a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. sajtóközleményében. Emiatt Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállítják az utasokat a műszaki mentés végéig, várhatóan 14-én, vasárnap 10.00 óráig. A 7-es számú főút érintett szakaszát is le kell zárni.

A kép illusztrációForrás: Fotoworkshop4You/Pixabay

Az érintett időszakban a következő forgalmi változások lesznek:

• A lezárt szakaszon, Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállítják az utasokat.
• Az S40-es és S42-es személyvonatok, valamint a pécsi, kaposvári, gyékényesi InterCity vonatok Százhalombattáról indulnak, illetve odáig közlekednek.
• A pécsi InterCity vonatok a Keleti pályaudvar és Kelenföld közötti szakaszon nem közlekednek. Az utasok Kelenföld és a Keleti között felár megfizetése nélkül is igénybe vehetik a vonatokat akkor, ha a vágányzárban érintett vonattal vagy azon a vonalszakaszon kíván utazni.
• A pusztaszabolcsi és a dunaújvárosi személyvonatokhelyett Déli pályaudvar és Kelenföld között nem közlekednek pótlóbuszok, az utasok Déli és Kelenföld között közlekedő vonatokon felár megfizetése nélkül is utazhatnak.
• A Kelenföld és Érd alsó között közlekedő G43-as vonatok is igénybe vehetők utazásra, Érd alsón csatlakozás biztosított a személyszállító buszokra.
• Az EX839-es és EX838-as számúGemenc ExpresszvonatokSzékesfehérvárig, illetve Székesfehérvárról közlekednek, az utasok a székesfehérvári (30a) vonal vonataival tudnak utazni.
• A közúton közlekedők biztonsága érdekében 7-es számú főút,Érd, Velencei úti vasúti felüljáró alatti szakaszát is le kell zárni teljes szélességében a műszaki mentés idejére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek