Szeles, de napos időben rendezik meg szombaton a Balaton-átúszást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján megrendezik szombaton a Balaton-átúszást.

Az előrejelzés szerint a víz hőmérséklete reggel 24, délután 25 Celsius-fokos lesz, napos, száraz idő várható, reggel 21, délután 27 Celsius-fokos levegőhőmérséklettel. Mivel élénk szél várható a Balaton környékén szombaton, ezért a víz emiatt hullámzó lesz reggel. A szervezők arra kérik a jelentkezőket, hogy mérlegeljék a helyszínen, hogy a szeles időben neki tudnak-e vágni biztonsággal a tónak, mivel a hullámzó tóban nem feltétlenül elég az az úszás tapasztalat, amit egy uszodai medencében megszerezhettek. Aki nem teljesen biztos magában, azt jövőre visszavárják.

Forrás: Balaton-átúszás/Facebook

A reggeli élénk szél miatt a rajt legkorábbi időpontja 8.00 óra, mely azonban későbbre is tolódhat. A rajt a révfülöpi labdarúgópályán lesz, míg a cél a balatonboglári Platán-strandon.

A részvétel feltétele egy hónapnál nem régebbi, az eseményen való résztvételt engedélyező orvosi igazolás. Indulni összesen 10 000 jelentkező tud, azaz aki később érkezik, még ha előre jelentkezett is, már nem fog beleférni a keretbe.

Minden további infó elérhető az esemény honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek