Skybike és tóparti látogatóközpont is épül Balassagyarmaton

Az új, természetközeli attrakciókat és a látogatóközpontot Balassagyarmat üdülőterületére és jelentős értékekkel rendelkező természetvédelmi vidékére, a Nyírjesre tervezik. A területen hat mesterséges tó, füvészkert és vadaspark is található. A projekt részeként elsősorban olyan attrakciókat terveznek létrehozni, amelyek valamilyen formában már működtek itt az 1970-1980-as években.

Nyírjesi horgász tóForrás: Tamás Schnierer / Wikipedia.org C.C.A. 3.0

Így tervben van egy vízi színpad kialakítása, ahol koncerteket és más rendezvényeket tartanak majd. De lesz játszóház és mesepark is, amik egyben interaktív közösségi térként szolgálnak. Az elképzelések szerint több, már meglevő sétaösvényt is helyreállítanának és a kerékpárosok számára is elérhetővé tennék őket – olvasható a Turizmus.com oldalán.

A projekt fő eleme egy közösségi látogatóközpont lesz, amit a legnagyobb tó partján alakítanak ki, a jelenlegi rossz állapotú csónakház helyén. Ezt a teret több irányból is meg lehet majd közelíteni. A játszóháztól egy lombkorona sétányon és függőhídon át, illetve egy biciklis égi pályáján keresztül, aminek még csak angol neve van.

Nagyon sokféle skybike létezik szerte a világonForrás: Manila Bulletin

A skybike-hoz egy kétszáz méter hosszú drótkötélpályát építenek majd, s ezen a drótpályán lábbal hajtott függő kerékpárral tehetjük meg a 400 méteres tó és erdő feletti kört. Az egész beruházásnak az a célja, hogy a Nyírjes üdülőterület adottságait még jobban kihasználják a jövőben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek