A kötetlenség jegyében jön újra az Ördögkatlan fesztivál

   Baranya megye négy településén, Kisharsányban, Nagyharsányban, Beremenden és Villánykövesden rendezik meg immár 12. alkalommal a személyesség és a kötetlenség jegyében az Ördögkatlan összművészeti fesztivált. A 2019. július 30. és augusztus 3. közé tervezett esemény idei díszvendége Reisz Gábor filmrendező, a Jelenkor Kiadó, valamint a Hagyományok Háza lesznek, de a fesztivál megemlékezik majd a fesztivál indulásában fontos szerepet játszó Cseh Tamás halálának tizedik évfordulójáról is.

  Forrás: Brozsek Niki / Ördögkatlan Fesztivál / FB

  A fesztivál egyik díszvendégét, a Jelenkor Kiadót beszélgetéseken, felolvasószínházi esteken keresztül mutatják majd be, de lesznek workshopok, képzőművészeti, zeneművészeti és színházi események is. A Hagyományok Házának saját helyszíne lesz, ahol a táncház és a mesemondás mellett közös énektanulás, kiállítások, hangszeres szólisták és együttesek is várják az érdeklődőket. Ezeknek a programoknak a jelentős részét Villánykövesd főterén, a Teleki Ligetben álló színpadon nézhetik majd meg. Itt lép fel többek között Szalóki Ági, Berecz András, Dés László, Halász Judit és a Budapest Klezmer Band – olvasható a rendezvény honlapján.

  Hamvas Béla Karnevál című művéből a k2 Színház készít előadást, fellép a Sztalker Csoport, Kodály Zoltán Háry János című daljátéka pedig a Szolnoki Szimfonikusok Zenekar és a Nemzeti Énekkar fellépésével, Dinyés Dániel vezényletével szabadtéren hallható.

  Forrás: Ördögkatlan Fesztivál / FB

  Reisz Gábor filmrendező a fesztiválon fellép a VAN filmzenekarral, beszélgetésen vesz részt és három filmjét (Nekem Budapest, VAN valami., Rossz versek) is bemutatják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!