Egyre hangosabban muzsikál az erdő!

Szakvezetéses erdei sétákat, illetve klasszikus és népzenei koncerteket is kínál a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok, amit 2019. június 29. és július 7. közöttre terveznek. A 16. évadára készülő rendezvénysorozat nyári programját a Mátra lábától a Kékestetőig, kilenc erdei helyszínen rendezik majd meg. Ahogy eddig is, az esemény fő célja, hogy a környezettudatos életvitel, a fenntarthatóság irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit, az erdő, a zene és a művészet erejével.

Füleken éppen erdei koncertet hallgatnak (2018)Forrás: muzsikalazerdo.hu/galéria

A „Muzsikál az erdő" három térségben jelentkezik az idén. Az első eseményt májusban tartották Kecskemét közelében a Tőserdőn, valamint a Nyíri erdőben, de az év legnagyobb eseménye még hátra van. A „Muzsikál az erdő"– Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama alatt a család valamennyi tagja talál majd számára tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra – olvasható a rendezvény hivatalos oldalán. 

A szakvezetéses erdei séták során lélekben mindenki feltud majd készülni a klasszikus zenei és népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri erdei koncertélményt.

Vezetett túra Mátraalmáson 2018-banForrás: muzsikalazerdo.hu/galéria

De ezek mellett lesz erdei sport, zenei és kézműves gyermekprogramok, és a helyi termelők is bemutatkoznak. Segítségükkel betekinthetnek a fenntartható gazdálkodásba, valamint tudományos ismeretterjesztő előadások is lesznek az erdő és a természetvédelem témakörében. Az idei évben kiemelt hangsúlyt kap az egészséges életmód, az egészségtudatosság, a testi – lelki egészség egyensúlya. A „Muzsikál az erdő" – Mátrai Művészeti Napok tervezett helyszínei: Tar – Fenyvespuszta, Gyöngyöstarján, Salgótarján – Eresztvény, Abasár, Szentkút, Pásztó, Szurdokpüspöki, Gyöngyöspata, Gyöngyös – Kékestető lesznek.

Ősszel pedig a „Muzsikál az erdő" a Körösök völgyében rendezvényre látogathatnak majd el, amit 2019. szeptember 27. és 29. között szerveződik Gyula térségében, Gyula – Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében Püspökfürdőn.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek