Magyar startup cég fejlesztette ki az érintésmentes parkolási rendszert

Érintésmentes parkolási rendszert fejlesztett ki egy magyar startup cég, a Rollet. A zárt parkolókban használható rendszert Debrecenben és Budapesten már több parkolóban is használják.

A cégek rendszer telepítéséért és használatért fizetnek a Rolletnek, amelynek applikációja lehetővé teszi a jegyváltás és más beavatkozás nélküli automatikus fizetést. A közlemény szerint a startup tavaly júniusban Debrecenben debütált, ahol jelenleg nyolc parkolóban érhető el ez az automatizált fizetési rendszer, köztük a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren is. Budapesten egytucatnyi parkolóban kezdték meg a rendszer használatát az idén, írja az MTI.

A kép illusztrációForrás: MartinStr/Pixabay

A rendszer lényege, hogy a rendszám és a bankkártyaadatok egyszeri regisztrálása után a Rollet felismeri az autót és automatikusan felnyitja a sorompót a jármű előtt. A fizetés is teljesen automatikusan történik, a rendszer levonja a parkolási díj összegét a bankkártyáról és felnyitja az autós előtt a sorompót. A parkolásért nem számítanak fel kényelmi díjat, így a felhasználó pont annyit fizet, mintha jeggyel parkolna.

A társaság az egész országban szeretné elterjeszteni az érintésmentes parkolást. Egyben a rendszer továbbfejlesztésével is szeretnének terjeszkedni, például benzinkutaknál, autómosóknál vagy autós éttermekben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek