Mától online is vehetünk jegyet a szentendrei HÉV-re

  Mától, azaz június 6-ától a MÁV-START Vonatinfó alkalmazásában vásárolt HÉV kiegészítő jeggyel is lehet utazni a szentendrei (H5-ös) vonalon. Az új lehetőség először csak a vonal Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszán elérhető – olvasható a közleményben.

  A Vonatinfó alkalmazásba letöltött jegyet mobiltelefonon lehet bemutatni, amit a fedélzeten kódolvasóval ellátott készülékkel eszközzel ellenőriznek a BKK jegyellenőrei. Az így vásárolt mobilos HÉV-menetjegyek felhasználási feltételei hasonlóak a Vonatinfóból vásárolt MÁV-START e-vonatjegyek feltételeihez.

  Forrás: Fülöp Ildikó / MÁV-START

  Tehát ezek is személyhez kötöttek, ezek sem ruházhatók át másra, és legkésőbb az érvényesség kezdete előtt (HÉV esetében a kiválasztott vonat indulása előtt legfeljebb 30 perccel) válthatók vissza az alkalmazáson keresztül. A Vonatinfóból vásárolt HÉV-menetjegy a rajta feltüntetett érvényességi időn belül bármikor felhasználható a kiválasztott viszonylaton egy alkalommal. Ugyanakkor bérletet, valamint HÉV-re érvényes kerékpár- és élőállat jegyet nem lehet vásárolni a Vonatinfó alkalmazással.

  Fontos, hogy a jegyvásárláshoz aktív internetkapcsolat szükséges, azonban a korábban vásárolt jegyek térerő nélkül is elérhetők és bemutathatók a vonaton az ellenőrzésnél. A jegyvásárlással egyidejűleg elektronikus számlát kap az utas a regisztrált e-mail címére. Utólagos számlaigényt nem lehet benyújtani, és a kiadott számla sem módosítható.

  A jegyértékesítés új formáját egyelőre csak tesztelik, de sikeres próbaidőszakot követően folyamatosan kiterjeszti a MÁV-HÉV valamennyi agglomerációs szakaszára. A HÉV-re vonatkozó részletes vonatinformációk, vonatkövetés és térkép funkciók szintén később lesznek elérhetők az alkalmazásban, mint ahogy a vasút és a HÉV közötti átszállást lehetővé tevő jegyek vásárlása is – olvasható a közleményben, amelyben hozzáteszik, a cél az, hogy ez a megoldás legyen a HÉV-eken a legfőbb jegyvásárlási forma, meggyorsítva ezzel a menetjegyhez jutás folyamatát.

  A Vonatinfo alkalmazást androidosok innen, iOS operációs rendszert használók pedig innen tölthetik le.

  Fontos!
  Június 15-től július 7-ig a H5-ös HÉV helyett pótlóbusz közlekedik Békásmegyer és Szentendre között, melyen ugyanúgy érvényesek a Vonatinfóban vásárolt e-jegyek is; valamint a pótlóbuszok menetrendje is szerepel az alkalmazásban.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!