Megnyílt Budapest első erdei kutyafuttatója

  A főváros első erdei kutyafuttatója a Budapesti Erdészet kezdeményezésére, a XVIII. kerületi önkormányzat támogatásával készült el. Az 1,7 hektáros, a Halmierdőben található, elkerített tisztáson a kutyák a kutyafuttatókban megszokott szabályok betartásával szaladgálhatnak – olvasható a Pilisi Parkerdő Zrt. szerkesztőségünkbe érkezett közleményében.

  A fotó illusztrációForrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

  A Kettős-Kőrös út sarkánál található erdei kutyafuttató, kerítéssel körbezárt, minden irányból kapukkal ellátott területén póráz nélkül szaladgálhatnak az ebek. A kerítés létesítését és fenntartását az erdészet és az önkormányzat vállalta, de a kutyafuttató területén a megfelelő állapot fenntartása a gazdák és a terület mellett működő kutyaiskola felelőssége – fogalmaz a közlemény. A futtató mellett új séta- és futóutakat is kijelöltek.

  A jogszabályok szerint a kutyafuttatókon kívül, így az erdőben is csak pórázzal szabad kutyát sétáltatni.

  A beruházást végzők szerint ezzel várhatóan elkerülhetőek lesznek a konfliktusok a kutyájukat póráz nélkül sétáltatók, valamint a futók, kirándulók, gyerekeikkel sétáló családok és erdőlátogatók között.

  Kézilabdapálya is nyílt

  És ezt még április végén adták át a népszerű hűvösvölgyi kirándulóhelyen, Nagyréten. Ebben a projektben a II. Kerületi Önkormányzattal dolgozott össze a terület kezelője, a Pilisi Parkerdő Zrt., a két szervezet közösen csatlakozott a Magyar Kézilabda Szövetség szabadtéri kézilabdapályák létesítését támogató programjához.

  Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

  A szabványos kézilabdapályát a kaputól a védőpalánkon és labdafogó hálón túl mindennel felszerelték, még egy speciális, kültéri használatra alkalmas, ún. SportsCourt sportfelületet is kialakítottak. Az új pálya építésével sikerült eltüntetni a négy éve leégett büfé helyén éktelenkedő tájsebet is – teszi hozzá a Pilisi Parkerdő.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!