Ha csinos öreg Merciket akar látni, megkaphatja

Már tizenegyedszerre rendezik meg a Mercedes-Benz Classic Csillagtúrát május 17. és 19. között, amin rekordszámú, közel 100 kocsi vesz részt az autógyártó közleménye szerint. A rali nem a gyorsaságról fog szólni, bár azért adott idő alatt teljesíteni kell egy távot, miközben a résztvevőknek márkatörténeti és típusismereti feladatokat kell megoldani.

 

Az egész persze arról szól, hogy a kétnapos túra során ország-világnak megmutathatják régi, oldtimer Mercedeseiket a tulajok.  

A rajt május 17-én délelőtt 10-kor Jászberényben lesz, a cél pedig a debreceni Egyetem tér, ahova 16:30 körülre várják a sofőröket. Az útvonal olyan városkat érint majd, mint Mezőkövesd, Hortobágy, Nyíregyháza vagy Tokaj. Azt írják a szervezők, kiemelt szerepet kap a 40 éves Mercedes-Benz G-osztály típusú autó is.

Csillagtúra Mercdesszel.Forrás: Mercedes-Benz.hu

Aki nevezne, indulna, annak egy fontos kitételt teljesítenie kell: csak 30 évnél idősebb, a gyártó által klasszikus minősítést kapott és korhűen restaurált Mercedes-Benzek indulhatnak el. A versenyzők egy később megadandó itiner által fixált útvonalon mennek majd, mialatt 1/100-as pontossági szakaszokat teljesítenek és a már említett feladatokat oldják meg autótörténeti tudásukkal.

Emlékeztetőnek arról írnak még, hogy az első ilyen csillagtúra 2003-ban rajtolt el 34 autóval. A résztvevők száma fokozatosan nőtt, 2017-ben már 84-en voltak. Abban az évben az egri Dobó tér volt a cél. A túráról bővebb információt a Mercedes honlapján talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek