Egyszerre szálloda, hostel és co-working iroda, mi az?

A Központi Vásárcsarnok mellett megnyitotta kapuit Budapest legújabb épületkomplexuma, a MEININGER Budapest Great Market Hall. Így az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, Hollandia, Olaszország és Ausztria után Budapesten is megtapasztalhatjuk milyen is egy hibrid szálloda.

Forrás: MEININGER Roma Termini / Facebook.com

A kifejezetten fiatal utazókra, családokra, üzleti utazókra és hátizsákos felfedezőkre specializálódott MEININGER szállodalánc első magyarországi tagja a kilencedik kerület központi részén, a Csarnok téren található. A 184 szobával és 744 ággyal rendelkező hotel 7500 négyzetméter alapterületű és hét emelet magas, illetve rendelkezik egy négy szintes mélygarázzsal – olvasható a nyitásról szóló sajtóközleményben.

Rugalmas szobakialakításnak köszönhetően a szálloda klasszikus kétágyas és többágyas, hostel jellegű elhelyezést is biztosítani tud. A közösségi területek a földszinten, illetve egy közbenső szinten találhatók és például co-working helységként is használhatók. A vendégek találnak az épületen belül bárt és éttermet is, illetve egy közös konyhát is, ami a modern hostel jelleget erősíti.

A római szálloda bárjának kialakításaForrás: MEININGER Roma Termini / Facebook.com

A létesítmény alatt egy nagy befogadó képességű, közforgalmú mélygarázs is épült. A parkolóház 4 emeleten, 130 szabad hellyel csökkenti a környék parkolási problémáit, hiszen nem csak a szállóvendégek részére lesz nyitott. A szálloda koncepcióját az Ybl-díjas Vadász Bence, és Miklós Zoltán építészek jegyzik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek