Nincs megállás a Normafa megújítási projektjében

  A Magyar Építők tudósítása szerint összesen négy projekt megvalósítására lehet számítani a közeljövőben a Hegyvidék területén. Közülük három a XII. kerületi Eötvös úton létrejövő Normafa Kapujához kapcsolódik, a negyedik pedig a közelben levő Béla király úti, nyolctantermes általános iskola fejlesztését zárja le. A Normafa Kapuja projekten belül egy új és egy régi épület alkotja majd a látogató- és információs központot.

  A látogató- és információsközpont látványterveForrás: Hegyvidék Önkormányzata

  A tervek szerint a helyi védettséget élvező szecessziós nyaralóvillát alakítják át információs központnak; itt a környék múltját és természeti értékeit bemutató interaktív kiállítóteret rendeznek be, továbbá kávézónak és az üzemeltetéshez kapcsolódó irodáknak adnak helyet. A másik, egy új, tájba illő épületben a látogatók által igényelt különféle szolgáltatóegységek és egyéb üzemi funkciók jelennek meg.

  A fejlesztések keretében már elbontották a Hotel Olimpia elhanyagolt épületét. A hotel helyén park létesül, és a hegygerinc forgalommentesítése érdekében kiépítik az Eötvös út új szakaszát. Érdekesség, hogy a régi hotelből keletkezett felaprított törmeléket a villa felújításánál és az Eötvös út új nyomvonalra helyezésénél használják fel.

  Címlapkép forrása: Kiss Ákos / Normafa Park / Facebook.com

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!