Vonzó kilátó és tanösvény is épül Sirokon

A siroki és a szajlai önkormányzat nagyobb összeget nyert egy tanösvény kialakítására és a térség fejlesztésére. A Sirok központjában található egykori parókia épületét felújítják, ahonnan három irányban indul majd a tanösvény. A majdan ezen túrázók megismerhetik Sirok épített és természeti értékeit.

A legnagyobb látványosság a Siroki-várForrás: Shutterstock / Készítette: DBtale

Az ösvény egyike a közeli település, Szajla irányába ágazik el, ahol az Attila-halmot – a legenda szerint a hunok fejedelmének sírját – tekinthetik meg a látogatók, valamint egy kilátót is építenek mint új látványosságot. A fejlesztés várhatóan 2021 végére valósul meg, a kivitelezési munkákat még az idén elkezdik.

A tervek szerint májusban Sirok központjában elkészül az új piactér is, ahol a helyben, illetve a környéken termelt zöldségéléket, gyümölcsöket, füstölt húsokat kínálják majd a termelők, természetesen az érdeklődő turistáknak is. 

Még ebben az évben ősszel hozzálátnak a Verpelét-Sirok közötti 12 kilométer hosszú kerékpárút építéséhez is.

Sirokra egyébként egyre többen látogatnak, a fő látványosság tavaly is a vár volt, aminek felső részén – a Nemzeti Kastély- és Várprogram keretében – megerősítik a falakat, valamint egy erkélyt is kialakítanak. Befejezéséhez közeleg az önkormányzat által működtetett motel felújítása is, ahol egyszerre 50 vendégnek biztosítanak majd szálláshelyet – írja a Turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek