Hét különleges hely és túrák is várnak a Kishegyen

A vállalkozói összefogásnak hála a hétvégén ismét birtokba vehetjük a balatonlellei Kishegyet. Már a második évébe lépett az a társulás, amiben több mint 20 balatonlellei és balatonboglári vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra és a főszezonon kívüli programokra.

Az összefogás hatására a dél-Balatonon évente érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátóhely marad éves szinten nyitva, és a szállásadók is forgalomnövekedésről számolnak be – olvasható az esemény Facebook-oldalán és a sajtóközleményben.

Forrás: Kishegyi Kortyok és Falatok / Facebook

Ennek az igénynek megfelelően hívták életre a Kishegyi Kortyok és Falatok eseményt is, amit idén már második alkalommal rendeznek meg, és aminek az a célja, hogy közelebb hozza a balatonlellei Kishegy szépségeit az érdeklődőkhöz. A 2019. április 13-án, szombaton megrendezett egész napos programon lesz kézműves vásár, jó zene, tánc, vezetett gyalog- és kerékpártúrák, illetve solymász bemutató is.

Forrás: Kishegyi Kortyok és Falatok

 A II. Kishegyi Kortyok és Falatok 12 órakor kezdődik; a látogatók már ekkortól találkozhatnak Kisteleki Gergely solymásszal, aki a rendezvénysátor mellett mutatja be lenyűgöző madarait. Délután 4 órától látványos solymászbemutatót is láthatnak, ahol megismerkedhetnek a ragadozómadarak viselkedésével és testközelből szemlélhetik a reptetésüket, kézre hívásukat. A zenét DJ Suri Imre szolgáltatja, este pedig Éliás Jr lép fel a színpadon.

Forrás: www.benkee.hu/Horvath Benedek Vajk / Kishegyi Kortyok és Falatok

A balatoni gasztronómia szerelmeseit hét különböző helyszín várja majd, ahol éttermek társulnak borászatokkal. Érdemes lesz felkeresni a Konyári Pincét, ahova a többi között az IKON Borászat és a Vitorlás Étterem jön vendégségbe. De ott lesz a helyszínek között a Pócz Pincészet, a Hegyi Csárda és Borterasz, A zöld ajtós ház, a Majthényi Présház és a Kiscsárda Balatonlelle Kishegy is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek