A Vízipók-csodapók premier előtti vetítésével készülnek a mozik a víz világnapjára

  Országszerte több moziban is premier előtt vetítik a Vízipók-csodapók digitálisan felújított változatát.

  A WWF Magyarországgal és nemzeti parkokkal együttműködve a víz világnapja (március 22.) alkalmából a hétvégén több helyen is lehetőséget adnak arra a mozik, hogy a gyerekek (természetesen a szülőkkel és a nagyszülőkkel együtt) még a bemutató előtt megnézhessék az 1983-ban készült mese egészestés változatát. A digitálisan felújított rajzfilm április 18-tól lesz látható hivatalosan is a mozikban, olvasható a Kecskemétfilm vetítésről szóló sajtóközleményében.

  Azok a gyerekek, akik most először mennek moziba, „első mozim" csomagot is kapnak ajándékba; ebben lesz többek között majd matrica és WWF Magyarország vizes témájú, interaktív foglalkoztató füzet. Budapesten március 23-án az Uránia Filmszínházban vetítik premier előtt a mesefilmet. Akik ezt a helyszínt választják, azok között egy pár Tisza cipőt is kisorsolnak. Akik más helyszínen, de szintén ezen a hétvégén ülnek be a filmre és erre az oldalra feltöltik a jegyüket, szintén nyerhetnek egy cipőt.

  Vízipók-csodapókForrás: Kecskemétfilm

  A film digitális felújításán másfél évig dolgoztak. A víz világnapjára pedig azért választották épp ezt a filmet, hogy a gyerekek személyes élményeken, akár meséken keresztül is kötődjenek a vizek élővilágához. Magyarországon a folyók és természetes árterületek több mint 90 százaléka eltűnt, ezért különösen fontos, hogy a megmaradt területekre még többen odafigyeljenek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!