Időkaput is építenek a Páneurópai Piknik helyszínén

Megkezdődték a látogatóközpont építését a soproni Páneurópai Piknik Emlékpark területén. A történelmi esemény helyszíne kedvelt turistacélpont, és a felújítás után várhatóan még többen látogatják majd. A mintegy 340 négyzetméteres látogatóközpont augusztus 19-re, a határáttörés 30. évfordulójára készül el - írja a sopronmedia.hu.

A Páneurópai Piknik Emlékpark látványterveForrás: Facebook / Páneurópai Piknik

A történelmi esemény helyszínén megvalósuló központban interaktív kiállítás mutatja majd be az 1989-es eseményeket. A Páneurópai Piknik és a határáttörés az európai újraegyesítés egyik jelképévé vált: 30 évvel ezelőtt a civil rendezvényt kihasználva, több száz keletnémet állampolgár szökött át a szabadságot jelentő nyugatra. Ezt követően omlott le a berlini fal, és megszületett Németország, illetve történt meg Európa újraegyesítése.

A határáttörés pillanatát megörökítő "időkapu" is megvalósulForrás: Facebook / Páneurópai Piknik

A látogatóközpont mellett egy, a vasfüggöny és határáttörés pillanatát megörökítő "időkapu" is épül. Az emlékhely egyébként korábban már megkapta az Európai Örökség címet, elismerve az európai újraegyesítés folyamatában játszott szerepét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek