Mindig ki akarta próbálni a hazugságvizsgálót? Akár már holnap megteheti!

  A Brain Awarness Week nemzetközi rendezvénysorozat hazai programjai az Agykutatás Napjai címen futnak. A szervezők idén március 12-én és 13-án várják az érdeklődőket az ELTE lágymányosi kampuszán.

  A rendezvény idei fő témája a digitális világ és az agy kapcsolata lesz, ehhez kapcsolódnak az előadások és a szemináriumok is, áll a Nemzeti Agykutatási Program honlapján.

  Forrás: geralt/Pixabay

  Olyan előadások lesznek többek között, mint például Az agy működését láthatóvá tevő és befolyásoló eszközök a kutatásban, míg a szemináriumok alatt a kutatókkal közvetlenül is lehet beszélgetni. Az állandó programok között szerepel többek között az Agyunk képekben című kiállítás, ahol a legújabb generációs mikroszkópokkal készített felvételek segítségével ismerhetjük meg agyunk szerkezetét és működését, illetve lesz pszicho-fizológiai játszóház is.

  Ez utóbbi program kísérletekre várja az érdeklődő jelentkezőket: az agykutatók felügyelete mellett lehet majd önálló munkát végezni a kísérleti állomásokon. Lesz többek között hazugságvizsgáló, vagy például fehéregerek segítségével lehet vizsgálni a nyílt tértől való félelem jelenségét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!