Ültek már postakocsin? A Helikon Kastélymúzeumnál most megtehetik

A budapesti Utazás kiállításon mutatta be a nagyközönségnek a Helikon Kastélymúzeum azt a magyar-szlovén projekt keretében újonnan építtetett postakocsit, amivel az augusztusban induló lovas kocsis túrák során utazhatnak majd az érdeklődők Keszthelyen és környékén - írja az MTI.

A korhű megjelenésű, de a régi idők utazásaihoz képest jóval kényelmesebb kialakítású járműben négy felnőtt és két gyerek fér el, de a külső üléseken utazhat még további két-két utas. A lovas kocsiban található videó- és audiorendszer is, így menet közben érdekes információkkal gazdagodhatnak az utasok.

A Helikon Kastélymúzeum lovas kocsijaForrás: Balatoni Krónika - Keszthely Információs Magazinja / facebook.com

A sárga-sötétzöld színű, 3,5 méter hosszú, fémküllős kerekű kocsi Tóth Alajos kocsigyártó jászárokszállási műhelyében készült, és két ló húzza majd. A járművet a Helikon Kastélymúzeum tervezte és készíttette.

A kocsi Keszthelyen és térségében négy túraútvonalon közlekedik majd. A Festetics-kör elnevezésű útvonal Keszthely város határain belül kínál túrát a főúri családhoz kapcsolódó látnivalók érintésével. A Keszthelyi-hegység természeti értékeinek nyomában elnevezésű út a gyenesdiási Természet Házához, a Nagymezőre és a Festetics Imre állatparkba viszi el az érdeklődőket.

A projektben szintén résztvevő Pannon Egyetem Georgikon Karának túrái a Gyöngyösi csárda és a betyársírok érintésével a zalaszántói Béke sztúpához és a környék több érdekes látnivalójához, illetve a Fenyves allén indulva a Szendrey Júlia-emlékház, a Georgikon lovarda és Fenékpuszta érintésével a Kis-Balatonhoz vezetnek.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek