Budapesten rendezik meg az első World Urban Games-t

A Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) ma jelentette be Lausanne-ban, hogy Magyarország fővárosa nyerte el a legelső World Urban Games rendezési jogát.

A sporteseményt 2019 szeptember 13. és 15. között rendezik meg Budapesten, áll a szövetség honlapján. Ez a világon az első ilyen esemény, melyet a tervek szerint a jövőben kétévente fognak újra megrendezni.

Forrás: GAISF

Ahogy az elnevezésben is benne van, kifejezetten a városi közegre, és az ahhoz kapcsolódó sportokra koncentrál majd az esemény, melyhez kulturális események is fognak kapcsolódni. Többek között kosárlabda, BMX, gördeszka, görkorcsolya is szerepel a sportágak között, ezen kívül lesznek zenés és táncos események is a kínálatban.

Összesen csaknem 50 város pályázott a rendezési jogra, többek között Barcelona, Los Angeles és Tokió is. A döntési folyamat végére az amerikai nagyváros és Budapest maradt – és végül a magyar főváros nyert. Sőt, a szövetség már most felajánlotta, hogy Budapest rendezheti a következő, 2021-es World Urban Games-t is. Az idei sportverseny pontos programját még ebben a hónapban közzéteszik a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek