Vandálbiztos LCD-monitorok tájékoztatják az utasokat a Déliben

Három nagy méretű, ipari üzemre alkalmas, "vandálbiztos" LCD-monitor segíti az utasok tájékoztatását a budapesti Déli pályaudvaron.

A monitorok jelenleg tesztüzemben működnek, az induló vonatok összesítő információit jelenítik meg, de február 26-tól már a váratlan vasúti eseményekről szóló tájékoztatók kijelzésére is alkalmasak lesznek – írja az MTI.

Forrás: music4life/Pixabay

Az eddigi utastájékoztató rendszert kiegészítő új berendezések rendkívüli események esetén az utasok bővebb és folyamatos vizuális tájékoztatását szolgálják, ezeken áttekinthetőbben jelennek meg az információk a menetrendi változásokról és az esetleges hosszabb menetidőkről. Normál üzemben, alapbeállításként a monitorok a vonatok indulási idejét és vágányát mutatják.

Két-három hónapon belül ugyanilyen utastájékoztatási monitorokat telepítenek a Nyugati pályaudvarra, valamint a Zugló és a Kőbánya-alsó megállóhelyre. A közeljövő tervei között szerepel a Keleti pályaudvaron lévő nagy utastájékoztató táblák cseréje korszerűbb, színes LED-falakra.

A vasúttársaság Szolnok, Vecsés, Monor és Pilis állomáson is fejleszti az utastájékoztatási rendszert, és utasinformációs pontok kialakítására is számítani lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek