Elindult a jegyelővétel a 8. Mozinet Filmnapokra

A 8. Mozinet Filmnapokon Oscar-díjat nyert, vagy jelölt alkotók filmjeit nézhetjük meg premier előtt országosan több art moziban. A jegyelővétel az egyes előadásokra már megkezdődött, a filmvetítéseket pedig számos ingyenesen látogatható kiegészítő program színesíti majd. Budapesten a Puskin mozi lesz a központ, itt a filmek után és előtt hallgathatunk akusztikus jazz koncertet, részt vehtünk közönségtalálkozón Natalia Reyes-szel, Enyedi Ildikóval és Zányi Tamás hangmesterrel, valamint az idén 20 éves Mozinet szülinapi bulijára és borkóstolóra is hivatalosak vagyunk - írták a Mozinet Filmnapok közleményében.

Október 20-án, szombaton indul a háromnapos maraton. Az első film A sértés lesz, melyhez kísérőprogram is kapcsolódik a Puskin moziban. A film 18.15-kor látható a Metropolis teremben, majd 20.20-tól a Kávézóban a Rapid Randi egyik alapító tagjának vezetésével a „Sértődj velünk" játékon vehetünk részt.

Forrás: shutterstock / RazoomGame

A lengyel Pawel Pawlikowski előző munkájával, az Idával Oscar- és BAFTA-díjat, illetve öt Európa Filmdíjat is nyert. E film éppúgy vetítésre kerül az első nap (18.45-től az Amarcord teremben), mint legújabb alkotása, egy évtizedeken és országokon átívelő szerelmi történet. A 20.30-tól a Metropolis teremben látható Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk. A film után, 22.30-tól a Kávézóban akusztikus jazz koncerten vehetünk részt, Csizmás András jazzbőgősnek és zenekarának köszönhetően.

Október 21-én, vasárnap az Amarcord teremben 18 órától a Testről és lélekről kezdődik, amelyet közönségtalálkozó követ Enyedi Ildikó rendezővel. A Metropolis teremben 20.30-kor induló Az átkelés madarai izgalmas gengszterfilm a kolumbiai kábítószer-kereskedelemről és a bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma egyben. A vetítést követő közönségtalálkozón az alkotás egyik női főszereplője, Natalia Reyes is ott lesz.

Az átkelés madaraiForrás: Mozinet Filmnapok

Október 22-én, hétfőn Nemes Jeles László mindkét nagyjátékfilmje 35mm-es kópiáról pereg az Amarcord teremben: 17.30-kor indul az Oscar-díjas Saul fia, a Velencében FIPRESCI-díjjal kitüntetett és hazánk Oscar-nevezettjének választott Napszálltát pedig 20.00-tól vetítik. A két előadás között, 19.30-tól a Balázs Béla-díjas Zányi Tamás hangmesterrel beszélgetünk a hang szerepéről a filmművészetben.

Az Oscar-díjas rendezőnek, Paolo Sorrentino-nak köszönhetően október 22-én este 20.30-tól láthatjuk a Metropolis teremben a Silvio és a többieket, mely a Sorrentinótól megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be Toni Servillo megformálásában milliók elérhetetlen bálványát, a modern Olaszország leghosszabb ideig hivatalban levő miniszterelnökét, az életkoráról tudomást sem vevő Berlusconit.

Toni Servillo, mint BerlusconiForrás: Gianni Fiorito

A filmhez 23 órától buli is kapcsolódik a Kávézóban: a zenéről DJ Szabola, az ingyenes welcome drinkről pedig az idén 20 éves Mozinet gondoskodik. A Filmnapok nézői pedig a jegyek mellé ajándékozott karszalaggal egyes italokat éjfélig ingyenesen fogyaszthatják a Kávézó kínálatából.

A Mozinet Filmnapok utolsó napja, október 23., a kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi körül forog. A rendező most először forgatott nemzetközi stábbal, méghozzá az Oscar-díjas Penélope Cruzzal és Javier Bardemmel: a 20.30-kor a Metropolis teremben látható Mindenki tudja egy esküvő estéjén kezdődő feszes thriller, ahol egy lány eltűnése és az utána való nyomozás évtizedes ellentéteket és titkolt szerelmeket hoz a felszínre.

Mindenki tudjaForrás: Mozinet Filmnapok

A programban Farhadi előző munkája, Az ügyfél is szerepel 18.15-től az Amarcord teremben. Mivel a Mindenki tudja gyönyörű spanyol borvidéken játszódik, ezért a Mozinet és a közönség 23 órától borkóstolóval ünnepel, ahol egy sommelier segítségével megismerhetik, mik a legfontosabb különbségek és hasonlóságok az argentin és a spanyol borok között.

Jegyelővétel a budapesti vetítésekre a Puskin mozi honlapján lehetséges.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek