Butikhotel lesz a 140 éves Andrássy úti villából

Felújítja és butikhotellé alakítja a BDPST Group az Andrássy út egyik patinás épületét, a 116. szám alatt található, 1876 és 1877 között épült villát – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

A tervek szerint, a 12 hónapig tartó teljes körű korszerűsítés során az épületet szerkezetkész állapotig visszabontják, de megtartvaják és felújítják az eredeti homlokzatot, valamint az olyan, építészeti szempontból értékes eredeti elemeket, mint például a földszintről felvezető csavart falépcső. A felújítást követően megnyílik a korábban nem látogatható épület egy része, az Andrássy úti oldalon, a kertben ugyanis egy szezonális kávézóteraszt nyitnak. 

Az épületet a Bécsből Otto Wagner építésvezetőjeként Budapestre érkezett és itt letelepült Kallina Mór tervezte 1876–77 körül. Akkoriban az épület Budapest egyik büszkesége volt, a legendák szerint öt évvel hamarabb volt benne villanyvilágítás, mint az angol királyi palotában. Az ingatlant 1894-ben vásárolta meg Weiss Manfréd nagyiparos, és a Weiss család tulajdonában állt évtizedekig, az elmúlt évtizedekben azonban többször cserélt gazdát.

A szálloda szolgáltatását tekintve egy szoba-reggeli alapon működő egység lesz, amellyel a közlemény szerint a "felsőkategóriás" turistákat célozzák meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek