Bármi lehetséges, még a Földet is körbe lehet tekerni bringával

  A napokban érkezett vissza Egerbe Szabó Ádám, aki 2015-ben vágott neki világjáró körútjának szintén a hevesi megyeszékhelyről. A bringás a TV Egernek nyilatkozva elmondta: az emberek nyitottak voltak mindenhol, de leginkább a harmadik világban élők voltak vele szemben a legönzetlenebbek. De hozzátette, hogy Amerikában és Indiában is megtalálták a kedves és bringaimádó emberek - írta a Sokszínűvidék.hu

  Forrás: facebook.com / Szabó Ádám

  Útja során több mint negyvenezer kilométert tekert és 39 országot járt be. Egy kis vízumidő-túllépés miatt járó büntetés után még Nepálba is sikeresen bejutott. Legtöbbször sátorban lakott, de Új-Zélandon egy olyan egri férfi adott neki szállást, akivel évekkel korábban leveleztek arról, hogy ha Ádám egyszer a zöld szigeten jár, akkor ugorjon be hozzájuk - ez meg is történt. Több országban is szegődtek mellé más bringások; végül Egerbe is egy equadori fiatalember társaságában érkezett, aki Mexikóban lett az útitársa.

  Keresztül TürkmenisztánonForrás: facebook.com / Szabó Ádám

  A fiatal egri bringás a legtöbb országban ültetett egy ott őshonos fát is, amit vagy ajándékba vagy adományként kapott a helyiektől. Három évig tartó utazás során végig kamerázott; a tervei között szerepel, hogy a felvételekből készít egy dokumentumfilmet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek