Gladiátorok és amazonok találkoznak a hétvégén Kocson

  A hétvégén rendezik meg huszadik alkalommal a kocsitoló fesztivált a jármű szülőfalujában, a Komárom-Esztergom megyei Kocs településen.

  Elsőként a gladiátorok és az amazonok versenyére kerül sor, szombat délután. A gladiátorfutamon egyetlen versenyzőnek kell célba juttatnia a 350 kilós szekeret. Az 1300 méteres táv leküzdését emelkedők és lejtők nehezítik. A szintén egyedül induló amazonok távja 300 méteres.

  A nagymenők viadalán vasárnap délelőtt olyan saját készítésű járművekkel lehet rajthoz állni, amelyet nem hajthat belsőégésű motor.

  2016-ban ezzel a verdával diadalmaskodtak a Tatabányai Polgári Védelem és Kutató-mentő egyesület versenyzőiForrás: Facebook

  Az ötfős férfi és a hatfős női csapatok versenye vasárnap délután rajtol. Előtte bemutatón lesznek látható a Magyarország területén fellelhető lófajták a honfoglalástól a 19. századig. A kétnapos fesztiválon a Kocsimúzeumban mezőgazdasági gépkiállítást és makettbemutatót láthatnak az érdeklődők, a kézművesek és a helyi termelők pedig kirakodóvásáron mutatkoznak be.

  A fesztivált annak emlékére szervezik meg évről évre, hogy a gyors és könnyű szekeret Kocs falu iparosai fejlesztették ki az 1200-as években. A szerkezet akkori újszerűségére jellemző, hogy a "kocsi" szóval és változataival több európai nyelven is ugyanazt a közlekedési eszközt jelölik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!