Szombattól újra lehet fürdeni a múlt héten bezárt mártélyi strandon

  A mártélyi szabadstrand üzemeltetését június végén függesztették fel a cianobaktériumok elszaporodása miatt, szombattól azonban ismét lehet fürdeni a vízben - írja az MTI a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtószolgálatának közleménye alapján.

  Június 27-én a természetes fürdőhely üzemeltetője ismeretlen eredetű szennyeződés miatt tett bejelentést. A Holt-Tisza vízterében kékes-zöldes elszíneződés volt látható, amely a vízparton és a műtárgyak, csónakok körül megrekedve még intenzívebb volt. A strand üzemeltetését a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya átmenetileg felfüggesztette - erről itt írtunk -, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság pedig elvégezte a szükséges vízkezelői feladatokat.

  A pénteki helyszíni szemle során a kékes elszíneződés már nem volt látható, helyét a holtág megszokott növényzete és a zöldalgák vették át. A laboratóriumi vizsgálatok a cianobaktériumok számának jelentős csökkenését igazolták, az eredmények alapján a víz minősége megfelel a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló előírásoknak. A szabadstrand szombat 8 órától már fogadja a fürdőzőket - áll a közleményben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!