Különleges budavári helyszíneken láthatjuk a V4 művészeit

Május 25. és június 30. között látható Budapesten az a kiállítás-sorozat, amelynek kiemelt célja, hogy kortárs képzőművészek és alkotásaik bevonásával tegye a közönség számára élővé és kézzelfoghatóvá a visegrádi együttműködést, és régiónk kultúrális egyediségét.

A fiatal cseh, lengyel, magyar és szlovák alkotók közreműködésével szervezett V4 ART CONNECTS a Várkert Bazár előtti szabadtéren szobrászati, a Budavári Mikvében pedig képzőművészeti és videóművészeti válogatást mutat be. 

v4 képzőművészeti kiállításForrás: MTÜ

Az ingyenesen látogatható kiállítások a Visegrádi Csoport 2017/18. évi magyar elnöksége alkalmából a Magyar Turisztikai Ügynökség és az Art Market Budapest együttműködésében jöttek létre.

v4 képzőművészeti kiállításForrás: MTÜ

A V4 ART CONNECTS kiállítás-sorozat anyaga a bemutatott művészek és az őket képviselő galériák közreműködésével a 4 ország mintegy 25 különböző helyszínéről érkezett a budapesti kiállítóhelyekre. A válogatás elsősorban olyan alkotók felvonultatására törekszik, akik a szélesebb nemzetközi művészeti közegben is figyelemreméltó eredményeket értek már el, és a fiatalabb generációt képviselik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek