Az egész országban megnyílnak vasárnap a tűzoltólaktanyák

Gyereknapon, azaz május 27-én az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája fogadja a gyerekeket, családokat, érdeklődőlet délelőtt tíz és délután négy között - írja oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit a gyermekek előtt.

Forrás: Lánglovagok.hu

A nyílt napon a látogatók közelről is megvizsgálhatják a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak, egyes helyeken külön bemutatót is tartanak majd. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyás szolgálatának helyet adó második kerületi hivatásos tűzoltóságon például mentőkutyás bemutatót is tartanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek