Négy hétvégére ismét a gyalogosoké lesz a Szabadság híd

A Szabihíd projekt még egy alulról jövő spontán kezdeményezésként indult 2016-ban. Július 14. és augusztus 5. között pedig négy egymást követő hétvégén ismét birtokba vehetik a hidat a budapestiek és az arra járók - írja az MTI a vársovezetés Dunához kapcsolódó nyári fővárosi rendezvényeket bemutató szerda délelőtti sajtótájékoztatója kapcsán.

Szabadság híd ezúttal csak gyalogos és kerékpárforgalommalForrás: Christo / Wikipedia

A Budapesti Nyári Fesztivál egyik legfőbb helyszíne, a minden eddiginél több ingyenes programot kínáló Margitszigeti Szabadtéri Színpad idén 80 éves lesz. A színpad kikötőjében egy uszályt is látogathatnak a budapestiek, amelyen a Bonny&Clyde című musical kulisszatitkaiba pillanthatnak be.

Augusztus 31. és szeptember 2. között harmadik alkalommal várja a közönséget a Dunapest összművészeti fesztivál, amelynek a folyó teljes fővárosi szakaszát lefedő helyszínein több mint 100 fellépő mutatja be, mit jelent számára a Duna. A kulturális, irodalmi és gasztronómiai programok mellett urbanisztikai programok, építészeti konferencia és tematikus séták is lesznek.

Második alkalommal rendezik meg szeptember 1-jén a Duna-átúszást a Budapest Urban Games városi sportok fesztiválja keretében. Az átúszásra idén már ötszázan jelentkezhetnek, emellett a Citadellán futás, a Klauzál téren pedig grundfocibajnokság és streetball is várja a közönséget szeptember első szombatján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek