Pekingi fotókból nyílt kiállítás a budapesti repülőtéren

Behavazott hegycsúcsok a Nagy Fal bástyáival, szokatlan légifelvétel a Tiltott Városról, ultramodern megapolisz és évezredes hagyományok – mindez egyetlen város falain belül. Minderről egyszerre kaphat emlékezetes benyomást az a látogató, aki felkeresi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér indulási szintjén a most megnyílt fotókiállítást, amin a Budapest Airport testvér repülőtere a Beijing Capital International Airport mutatja meg Peking és Kína csodálatos világát.

A most megnyitott fotókiállítással viszonozza a Budapest Airport azt a gesztust, aminek révén tavaly a magyar főváros és a budapesti repülőtér mutatkozhatott be a pekingi légikikötőben. A kínai főváros Beijing Capital International Airport által üzemeltetett repülőtere a világ egyik leggyorsabban fejlődő légiközlekedési csomópontja, amely tavaly majdnem 96 millió érkező és induló utast kezelt. Ezzel az Egyesült Államok-beli Atlanta mögött a második legforgalmasabb repülőtér a világon.

Forrás: Budapest Airport

A nyári menetrendi időszakban az Air China légitársaság heti négy nap, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik Peking és Budapest között. A modern Airbus A330 típusú gépek menetrend szerint 19.40-kor érkeznek Budapestre és 21.10-kor indulnak vissza a kínai fővárosba.

A két főváros repülőtere között már évekkel ezelőtt elkezdődött a testvéri kapcsolatok kiépítése, ennek eredményei a fotókiállítások is.

 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek