Hatalmas fáklyás esti túrával készülnek a Föld órájára Balaton térségében

A Föld Órája eseményen tavaly már 187 ország több mint 12000 épülete és látnivalója borult sötétségbe egy órára – többek között a Sydney-i Operaház, a londoni Big Ben és a Parlament, a Tokiói torony, a New York-i Empire State Building, a párizsi Eiffel-torony és az egyiptomi piramisok. A közösségi oldalakon is tarolt a Föld Órája: három hónap leforgása alatt több mint 3,5 milliárd megjelenést generált a mozgalom.

Az idei Föld Órája fókuszában a biológiai sokféleség megőrzése áll, valamint az, hogy kapcsolódjunk a Földhöz, és fenntartható életmódunkkal hozzájáruljunk annak egészséges működéséhez - írja közleményében a szervező WWF Magyarország, amely idén négylépéses kihívást indított. Ez a kapcsolódás szimbólumára, a wifi-jelre épít, elemei pedig bárki számára teljesíthető feladatokat rejtenek.

Forrás: WWF Magyarország

 

Az első kihívás, hogy minél többen csatlakozzanak a Föld Órájához, és március 24-én 20:30-kor kapcsolják le a világítást egy órára. A második lépésben azt kérik, hogy egy hétig senki semmit ne nyomtasson ki, hanem online használja dokumentumait, ezzel is védve az erdőket. A harmadik kihívásban a résztvevők vállalják, hogy egy hétig nem vásárolnak PET palackot, hanem
csapvizet fogyasztanak. A negyedik kihívásról már a WWF Magyarország Facebook oldalán írnak majd.

Fáklyás túra, DiCaprio és csillagles

Az idei Föld Órájára eseményre ezen az oldalon lehet regisztrálni, ahol több eseményre is lehet jelentkezni. Borsodnádasd és Balaton lakosai például egyszerre indulnak fáklyás esti túrára, a kirándulók találkozását követően pedig egy fúvószenekar ad gyertyafényes koncertet. Magyarlakon Leonardo DiCaprio Özönvíz előtt című dokumentumfilmjét vetítik – az Oscar-díjas színész az Egyesült Államokban a WWF kuratóriumi tagja –, majd újrahasznosított befőttesüvegekből készítenek mécsestartókat, és kavicsokból készült szentjánosbogár-keresésre invitálják a résztvevőket. A debreceni Kossuth Lajos Kollégium épületeiben a lekapcsolás ideje alatt élőzenével, tűzzsonglőrrel, néptáncbemutatóval és csillagnézéssel készülnek, de kávézók és szállodaláncok is csatlakoznak a lekapcsoláshoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek