Ingyenes programok várják az idegenvezetők világnapján

  Több mint százhúsz tematikus séta, buszos és hajós városnéző programok, valamint tárlatvezetések, épületbejárások és múzeumlátogatások is várják az érdeklődőket a főváros több pontján csütörtöktől vasárnapig az idegenvezetők világnapja alkalmából rendezett eseménysorozaton.

  A nemzetközi idegenvezetők szövetsége 1985. február 21-én ünnepelte először az idegenvezetők világnapját, Magyarország 1991-ben csatlakozott az eseményhez. A négynapos esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők szakmai szerepére. A programok többségében ingyenes, buszon, hajón, villamoson szervezett, valamint gyalogos városnézését kínálnak az érdeklődőknek.

  Forrás: Flickr.com

  A 2-es, a 6-os, az 56/A és 61-es villamosok vonalán érvényes bérlettel vagy jeggyel vehetik igénybe az érdeklődők az idegenvezetéseket, a járatok a Móricz Zsigmond körtérről indulnak és oda érkeznek vissza. A járműveken 40 idegenvezető tájékoztatja az érdeklődőket. A hajós városnézések indulási helyszíne az Erzsébet-híd lábánál lévő 11. kikötő, összesen hat darab 160 fős hajójárat indul.

  A különböző programokra a BKIK oldalán lehet jelentkezni, bár a buszos és a hajós túra minden időpontja megtelt, a villamosos városnéző túrák közül még az 56-os és 61-es villamos vonalán zajló programra lehet jelentkezni. A mozgáskorlátozottak számára szervezett mikrobuszos túrák még mindig elérhetőek, erről itt érdemes olvasni, a vezetett tematikus sétákra való regisztráláshoz azonban szintén igyekezni kell, gyorsan betelnek a helyek a csoportokban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!