Már pompáznak a hóvirágok az alcsúti arborétumban

Küszöbön a tavasz, nyakunkon a jó idő, a hóvirágaink ébredezni kezdtek!  - írták vasárnap az Alcsúti Arborétium Facebook-oldalán utalva arra az első pár négyzetméteres területre, amelyet a tavasz első hírnökei már beborítottak.

Az Alcsúti Arborétum híres hóvirágmezejének első néhány négyzetmétereForrás: Alcsúti Arborétum Facebook

Bár még az egybefüggő hóvirágtakaró várat magára, az alcsúti arborétumban ébredező természetet a hét minden napján már most is érdemes megcsodálni. Mivel ilyenkor sokan kelnek útnak a látvány kedvéért, nem mindig egyszerű szabad parkolóhelyet találni a közelben. Erre az abrorétum Facebook-követői is panaszkodnak, közülük többen azt írják, hogy ők a valamivel távolabbi szántóföld mellett teszik le kocsijukat, és onnan gyalogolnak be a hatalmas virágos kertbe.

Hófehér szirmukkal szerényen lengedező tavaszi hirnökökForrás: Alcsúti Arborétum Facebook

Az igazi hóvirágmező általában minden év márciusának elején, közepén mutatja meg magát az arborétum több mint két és fél hektárján. A kora tavasszal nyíló hóvirágok között hét hóvirágfaj 24 fajtája tekinthető meg hazánk legeredetibb módon megőrzött angolparkjában. A hóvirág egyébként Benkő József (1740-1814) botanikusnak köszönheti a nevét, ő nevezte el így a latinul galanthus néven ismert tavaszköszöntő virágot.

Arborétum Alcsútdobozon
Nyitvatartás: minden nap 10-től délután 4-ig
Belépő: felnőtteknek 1050, gyerekeknek, nyugdíjasoknak és Természetbarát Turista Kártyával rendelkezőknek 700 forint (egyéb kedvezményekről bővebben itt)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek