Álarcos karnevált tartanak hétvégén a Velencei-tó partján

  Zsonglőr kabaré, cirkuszi artista bemutató, reneszánsz táncház Mátyás királlyal és Beatrix királynéval, és gólyalábas, maskarás felvonulás a Velence Korzóra - szombaton a magyar Velence is karneváli lázban ég.

  Az úr 2018. évének második havában, annak tizedik napján, napkeltétől napnyugtáig tartó farsangi mulatsággal örvendezzünk ismét a tavasz közeledtére! - így csábítják a Velencei-tó partjára a látogatókat, ahol február 10-én Velencei Karnevál néven tartanak télbúcsúztató fesztivált.

  Forrás: Molnár Gringo Géza / Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület

  A délelőtt tíztől este kilencig tartó eseményre reneszánsz táncházzal, divatbemutatóval, középkori játékokkal és piactérrel készülnek, de az ilyenkor elmaradhatatlan kézműves sátrak és bódék is felsorakoznak a kirakodóvásár területén. A karneváli felvonulás délután negyed háromkor indul a Zöldliget Általános Iskola elől gólyalábasokkal, síppal, dobbal és nádihidegedűvel felszerelkezve, ahol a karneválozókat ingyenes forró teával melegítik fel a Velence Korzóig tartó sétára. Sötétedés után pedig a parti homok lankás buckái között, jól megrakott máglyán égetik el közösen a Télboszorkát. Az ingyenes programokról bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!