Négycsillagos hotel lesz a velencei Arató diszkó helyén

A nyolcvanas, kilencvenes években hétvégente legalábbis az Arató diszkó működött a velencei Ifi étterem és szálló épületében. Aztán hosszú évekig üresen állt, nemrég pedig kiderült, szállodaként építik újjá.

Eltűnik a Velencei-tó egyik szégyenfoltja: megújul a lepusztult Ifjúsági étterem, mellette pedig 2 milliárd forintból versenyuszoda épül - írja a Turizmus.com.

A több mint harminc esztendeje épült, mára teljesen lepusztult Ifjúsági étterem épülete tavaly decemberben cserélt gazdát. Az új tulajdonos négycsillagos szállodát akar kialakítani az épületből, amire egy emeletet rá is húzna. A képviselő testület még az építési szabályzatot is módosította, hogy segítse a fejlesztést.

"Az építési szabályzat most elfogadott módosításai egyrészt az épület jelenlegi tulajdonságait figyelembe véve módosultak, hiszen a korábbiaknak nem feleltek meg. Másrészt figyelembe vettük a plusz egy emelet ráépítési igényt, a tulajdonos ugyanis így tud költséghatékonyan működtethető szállodát kialakítani" – mondta a Fejér Megyei Hírlap kérdésére Koszti András polgármester.

Forrás: Egykor.hu

Az épület mellé a város versenyuszodát tervez ide, amire a vízilabda szövetség már kapott 1,4 milliárd forintos támogatást. A teljes beruházás költsége 2 milliárd forint, az uszoda közel 27 ezer embert szolgál majd ki a kistérségben - tette hozzá a lap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek