Tengeri akváriumos apartman nyerte az Év szállása fődíját

Közel 850 ezer utazó véleménye alapján átadták az Év Szállása díjakat.

Tiszafüred, a békéscsabai Luxus Wellness Apartman és a Nyíregyházi Állatpark nyerték az idei Év Szállása verseny fődíjait. A most 10 éves Szallas.hu történetében 5. alkalommal meghirdetett megmérettetésen a végső sorrend 161 490 szavazat, 679 700 vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján állt össze.

Díjazták a Turizmus Szakma Példaképét is, aki idén Tóth Ákos, az Utazómajom megálmodója lett.  

Év szállása díjátadó 2017Forrás: Berta Sándor

Az idei Év Szállása verseny bizonyítja, hogy az egyediség és példaértékű működés nem mindig a mérethez és nagy szobaszámhoz köthető. „A 2017-es Év Szállása verseny abszolút fődíját elnyerő békéscsabai Luxus Wellness Apartman különleges kialakításával és megoldásaival – így például tengeri akváriummal – várja és kápráztatja el vendégeit. A szálláshely egyedi megvalósítása példaértékű lehet bármely kategóriában, amit a kimagasló értékelések is alátámasztanak" – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

Év szállása díjátadó 2017Forrás: Berta Sándor

Az Év Turisztikai Települése díjat idén a Tisza-tó „fővárosa", Tiszafüred kapta, az Év Turisztikai Attrakciója pedig a szavazatok közel felét elnyerő Nyíregyházi Állatpark lett. A harminc hektáros területen sokszínű állatvilág több mint 500 faja, és több mint 5000 egyede él, melyek között olyan különlegességekkel találkozhatnak a látogatók, mint a fehér tigris, az afrikai elefánt vagy a jegesmedve. Ugyanebben a kategóriában másodikként a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedet, harmadik helyen pedig az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot díjazták.

A négy- és ötcsillagos szállások kategóriában a szavazatok alapján a hajdúszoboszlói Hotel Silver vitte el az első helyet, míg a szakmai zsűri szerint a Lifestyle Hotel Mátra a legjobb.

Az OTP Bank és a Google Magyarország támogatásával zajló verseny keretében átadták továbbá a legjobb külföldi szálláshelynek járó Hotel of the Year 2017 díjat, amit a horvátországi Rab-szigeten található Villa Adriana kapott. A verseny keretében a szakmai zsűri megválasztotta az Év Konferencia Hotelét, mely a herceghalmi, négycsillagos Abacus Business & Wellness Hotel lett.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek