A retró jegyében zajlik az idei Flora Virágfesztivál Kecelen

Az 1960-as, 70-es és 80-as éveket idézi meg a 31. Flora Virágfesztivál Kecelen, amelyhez tizenötödik alkalommal kapcsolódik az Országos Fazekas Kiállítás.

A december 1-jén kezdődő, háromnapos programsorozatra az ország minden tájáról érkeznek virágkötők, virágtermelők, hogy virágkölteményeikkel bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. A keceli sportcsarnokban zajló virágfesztivál idei témája a retró, így a mintegy 40 kiállító ennek szellemében alakítja ki standját.

A FLORA egyik standja KecelenForrás: Flora Virágfesztivál és Fazekas Kiállítás / Facebook

A Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének együttműködésével rendezik meg az országos ifjúsági kötészeti versenyt, amelyen öt szakközépiskola tanulói vesznek részt.

A virágfesztivál mellett tizenötödik alkalommal megszervezett fazekaskiállításon az ország 30 fazekasa mutatkozik be élő műhellyel és népi mesterségek bemutatójával. Az idei kiállítókról katalógus is készült. A hétvégén az akasztói Kalmár Benedek tökfaragás-, tökfestés-bemutatót, Gombás Attila és Halmos Monika foodstylist pedig Kösd vagy kóstold címmel különleges kötészeti bemutatót és ehető virágos kóstolót tart az ünnep jegyében.

Állandó programok között a sportcsarnokban Bubutimár Éva Manóvilág kiállítása, Csomák Lászlóné paverpol tárlata, valamint a Retró a síneken című, a kecskeméti TGV2000 Vasútmodellező Klub terepasztalainak bemutatója szerepel. A könyvtárban retró játékkiállítás, érték-tárlat, Borbényi István karikatúra kiállítása, a múzeumban pedig Kovács Sándor amatőr természetfotós kiállítása lesz látható. Az iskolák épületeiben virág- és karácsonyi vásár, kézműves kuckó és kisállat-kiállítás várja az érdeklődőket. Szabadtéren pedig a Keceli ízek utcája és vására, valamint a munkagépeket felsorakoztató Gazdák udvara lesz látogatható. A programokat mindhárom napon a város adventi koszorújánál megtartott közös gyertyagyújtás zárja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek