Mesél a múlt – pécsi séta régész szemmel

Ha érdeklik a régészeti kutatások és kíváncsi a város ókori emlékeire, akkor vegyen részt Pécs legújabb, tematikus városnéző programján, melynek során a szűk belvárosban sétálva időutazást tehet egészen az ókorig.

Megtudhatja többek között, hogy hol állt a város első székesegyháza, hogy hogyan is dolgoznak a régészek, valamint azt is, hogy miért van olyan sok pince a belváros alatt, és hogy Drakula tényleg Pécsett lakott-e.

A séta vezetője Tóth Zsolt, a Janus Pannonius Múzeum régésze, aki 2005 óta végez kutatómunkákat a történeti belvárosban; vezetője volt a Cella Septichora és környéke feltárásának, illetve a két Cella Trichora területén végzett ásatásoknak is. Szakértelme és tapasztalata garantáltan minőségi programot, számos ókori és középkori történetet kínál a régészet és várostörténet iránt érdeklődő közönségnek.

Pécs feltárja titkaitForrás: Origo

A kb. másfél órás séta részvételi díja felnőtteknek 2000 forint, 6-12 év közöttieknek 1000 forint fejenként, 6 éves kor alatt ingyenes. Tüke kártyával a részvételi díj: 1500 forint fejenként.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérnek mindenkit, hogy részvételi szándékát írásban jelezze az info@iranypecs.hu e-mail címen 2017. november 24-én (pénteken) 15 óráig. Találkozó: 2017. november 25-én (szombaton) 13:45-kor a Pécs Pont irodájában.

Ha pedig már Pécsett jár, elmondjuk,mit érdemes még megnéznie, ha pedig még mélyebbre szeretne ásni a környék múltjában, a mecseki Jurassic Parkot javasoljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek