Pécsi séta a Kiegyezés jegyében

  Pécsi séta a Kiegyezés jegyében.

  Pécsett jár a hosszú hétvégén, és még nem tudja, mit nézzen meg? A hazánk egyik legklasszabb kulturális úticélja díjat elnyert Pécs és környéke szombatra egy érdekességgel várja a látogatókat.

  Egy jó szűrővel nem is nehéz elképzelni a 150 évvel ezelőtti időket PécsettFotó: Gabor Puskas / Flickr.com

   Kíváncsi rá, milyen volt Pécs a 19. században? Szeretné megismerni a kiegyezés korában virágzó városi építészet, művészet, kulturális élet, és közlekedés máig meglévő bizonyítékait? A belvárosi program során végigsétálhat többek között a Széchenyi téren, a Király utcán, a Szabadság utcán; belülről is megnézheti például az Evangélikus templomot és a Lakits villát.

  Közismert és rejtett épületek, valamint egyéb kulturális kincsek nyomába eredhet Tillai Gábor történész vezetésével, aki a szakmai ismertetésen kívül élvezetes és humoros előadásmódjával eleveníti fel a polgári Pécs virágkorát és teszi felejthetetlenné a programot.

  A séta nagyjából 2-2,5 órát vesz igénybe. Részvételi díj: 2000 forint, 6-12 év közöttieknek 1000 forint, 6 éves kor alatt ingyenes. Tüke kártyával a részvételi díj: 1.500 Ft/ fő.

  A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérnek mindenkit, hogy részvételi szándékát írásban jelezze az info@iranypecs.hu e-mail címen 2017. október 20-án (pénteken) 15 óráig!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!